utorak, 28. lipnja 2016.

Starinski recept za BUBAMARE

Sastojci
– 2 jaja
– 250ml ulja
– 250ml hladnog mlijeka
– ravna velika kašika germe
– mala kašikica p. za pec.
– 500-600g brašna
Zaljev
– 1l vode
– 800g šećera
– 5 kesica vanilin šećera (to sam ja dodala a u originalnom receptu ga nema)
Priprema
Mikserom umutiti jaja, mlijeko i ulje.
Dodati oko 300 g brašna, germu i prašak, miksati.
Podijeliti na dva dijela i u jedan umutiti kakao. Nakon toga ponovo dodavati brašna u oba dijela.
Meni je otišlo oko 550 grama jer je tijesto masnije pa se ne lijepi tj ne treba previše brašna stavljati.
Ostavi se na toplom da nakvasa i onda se oba dijela narežu na manje komade pa se valjaju prstima po stolu i onda motaju kao na slikama, prvo spiralno pa u krug, frk, zvrk. Ja nisam imala živaca da mi sve to bude jednako pa su mi na kraju ispale različitih veličina
Nije potrebno pomastiti tepsiju.
Peku se na 200 stepeni dok blago porumene.
Zaljev se kuha nekih pet minuta i zaliju se tople bubamare toplim zaljevom, ne vrućim.
Treba ostaviti još više prostora oko njih nego kao kod mene jer narastu dok se peku i onda opet puno narastu kad upiju zaljev.
Ispalo mi je 19 komada. I naravno ljepše su sutra dan jer ispočetka budu suhe u sredini.

Nema komentara:

Objavi komentar