utorak, 28. lipnja 2016.

Punjene paprike – toplo predjelo

Sastojci
– 10 – 12 manjih paprika ili
– 6 – 7 velikih
– 200 g krem sira
– 3-4 velike kasike pavlake
– 2 kriske hleba + malo otopljenog putera
– 1 jaje
– 1 veza mladog luka
– 1 cen belog luka
– 1 veca paprika
– 1 osrednji paradajz
– malo persunovog lista
– biber , so
– 50 ml pileceg temeljca
– 30 g parmezana
Priprema
Prvo dobro oprati paprike i ocestiti ih od semenki .
Kriske hleba iseci na sitne kvadratice i preliti otopljenim puterom.
U dublju ciniju staviti krem sir, pavlaku, jedno jaje i dodamo iseceni hleb pa sve dobro sjedinimo.
Mladi luk ocistiti, ostaviti kraci zeleni deo pa ga sitni iseci i dodati u predhodnu mesavinu, papriku iseci na sitne kocke i nju takodje dodati, paradajz nakratko potopiti u vrelu vodu, skinuti kozicu, izvaditi semenke pa mesnati deo sitno iseckati i umesati u smesu.
Beli luk izgnjeciti i usitniti i njega takodje dodati, list persuna sitno iseci i dodati smesi.
Posoliti i pobiberiti mesavinu po ukusu. Kasikom puniti paprike, redjati ih u pouljenu tepsiju, sipati pileci temeljac, a svaku papriku posuti parmezan sirom.
Peci na 200 celzijusa oko pola sata ili dok se paprike ne ispeku.

Nema komentara:

Objavi komentar