utorak, 28. lipnja 2016.

Pita od jabuka sa kremom

 

Sastojci

– 300 gr brašna
– 175 gr putera
– 75 gr šećera
– 1 jaje
– 1 kašika vode
KREMA:
– 300 ml vrhnja za kuhanje
– 100 gr šećera
– 50 gr brašna
– 3 jaja
– 1 kg jabuka
– 50 gr putera
– 50 gr šećera
– 1 kašika cimeta
Način pripreme
Od brašna, šećera, putera, jajeta i vode umijesite tijesto.
Utisnite u kalup i izbušite viljuškom.
Pecite u rerni zargijanoj na 200 stepeni 25 minuta.
Pustite da se ohladi a u međuvremenu napravite kremu.
Vrhnje za kuhanje stavite da proključa i umutite sa šećerom, brašnom i jajima.
Mutite i vratite na vatru dok se ne zgusne.
Jabuke ogulite i izrežite pa izdinstajte sa šećerom, cimetom i puterom.
Poredajte ih u koru od pite pa zalijte kremom.
Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 25 minuta

Nema komentara:

Objavi komentar