Sastojci
- pileći file
- maslac
- Kiseli krastavac Podravka
- mlijeko
- vrhnje za kuhanje
- Pšenično glatko brašno Podravka
- jaja
- krusne mrvice
- sol i papar
- ulje za prženje
- pileći file
- maslac
- Kiseli krastavac Podravka
- mlijeko
- vrhnje za kuhanje
- Pšenično glatko brašno Podravka
- jaja
- krusne mrvice
- sol i papar
- ulje za prženje
Priprema
-
- 1.
Pileće meso (file – 1 kg), sitno isjeckati na kockice. Pirjati na malo masnoće dok tekućina ne ispari, i to je brzo gotovo. Pobrašniti sa 2 žlice brašna i malo upržiti. Zaliti sa 2 dl mlijeka i 2 dl vrhnja za kuhanje. Posoliti, staviti malo muškatnog oraščića i prohuhati da se sve zgusne i poveže. Kad je gotovo, samo umiješati dva – tri sitno isjeckana kisela krastavca. Filati palačinke. Ova smjesa je za 30- ak malih ili 15 velikih palačinki, ovisno kolika vam je tavica. Uzduž staviti žlicu do dvije piletine, presavinuti jednu stranu, pa druge dvije prema sredini i ostalo zarolati. Uvaljati u oštro brašno, pa jaja i mrvice i ispeći u dubljoj masnoći. Prilog tartar umak ako su vruće i služe se odmah, a ovdje su bile hladne i jednako ukusne smile emoticon Još jedan savjet: ja ih napravim, ispaniram i stavim na masni papir u zamrzivač na par sati. Kad se smrznu samo ih sortiram po vrećicama. Kad se zaželimo, samo ih izvadim i ispržim. Isplati se napraviti više i spremiti ih. U zamrzivaču “traju” do tri mjeseca.
- 1.Pileće meso (file – 1 kg), sitno isjeckati na kockice. Pirjati na malo masnoće dok tekućina ne ispari, i to je brzo gotovo. Pobrašniti sa 2 žlice brašna i malo upržiti. Zaliti sa 2 dl mlijeka i 2 dl vrhnja za kuhanje. Posoliti, staviti malo muškatnog oraščića i prohuhati da se sve zgusne i poveže. Kad je gotovo, samo umiješati dva – tri sitno isjeckana kisela krastavca. Filati palačinke. Ova smjesa je za 30- ak malih ili 15 velikih palačinki, ovisno kolika vam je tavica. Uzduž staviti žlicu do dvije piletine, presavinuti jednu stranu, pa druge dvije prema sredini i ostalo zarolati. Uvaljati u oštro brašno, pa jaja i mrvice i ispeći u dubljoj masnoći. Prilog tartar umak ako su vruće i služe se odmah, a ovdje su bile hladne i jednako ukusne smile emoticon Još jedan savjet: ja ih napravim, ispaniram i stavim na masni papir u zamrzivač na par sati. Kad se smrznu samo ih sortiram po vrećicama. Kad se zaželimo, samo ih izvadim i ispržim. Isplati se napraviti više i spremiti ih. U zamrzivaču “traju” do tri mjeseca.
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar