četvrtak, 30. lipnja 2016.

Kolač od sira

Sastojci

  • 250 gr margarina
  • 250 gr šećera
  • Vanilin šećer Dolcela
  • 300 gr svježeg sira
  • ribana korica limuna (ili limun šećer)
  • jaja
  • 350 gr Glatkog brašna Podravka
  • Prašak za pecivo Docela
  • malo sjeckanih grožđica i/ili brusnica (može i bez)
  • sok jednog limuna

    Priprema

    Umutiti margarin, šećer i vanilin šećer. Dodati sir pa jedno po jedno cijelo jaje. Dodajte i ostale sastojke.
    Kalup namastiti i posuti krusnim mrvicama ili grizom. Peci oko 45 min na 180 stupnjeva. Ja pecem u kalupima za hrbat, a vi mozete po zelji u nekom cetvrtastom ili u kalupu za kuglof. Peceno i ohladjeno pospite staubom ili napravite secernu glazuru. Po zelji. Dobar tek.

Nema komentara:

Objavi komentar