Sastojci
- 250 gr margarina
- 250 gr šećera
- 2 Vanilin šećer Dolcela
- 300 gr svježeg sira
- ribana korica limuna (ili limun šećer)
- 5 jaja
- 350 gr Glatkog brašna Podravka
- 1 Prašak za pecivo Docela
- malo sjeckanih grožđica i/ili brusnica (može i bez)
- sok jednog limuna
Priprema
Umutiti margarin, šećer i vanilin šećer. Dodati sir pa jedno po jedno cijelo jaje. Dodajte i ostale sastojke.Kalup namastiti i posuti krusnim mrvicama ili grizom. Peci oko 45 min na 180 stupnjeva. Ja pecem u kalupima za hrbat, a vi mozete po zelji u nekom cetvrtastom ili u kalupu za kuglof. Peceno i ohladjeno pospite staubom ili napravite secernu glazuru. Po zelji. Dobar tek.
Nema komentara:
Objavi komentar