utorak, 28. lipnja 2016.

Pita sa kiselim kupusom i mesom


 


Sastojci:
– 500 g kora za pitu
Za fil:
– 300 g mljevenog mesa
– 600 g kiselog kupusa
– 1 glavica crnog luka
– 1 kašika mljevene crvene paprike
– 1 kašika sjeckanog peršuna
– so, ulje, mljeveni biber
Za premazivanje kora:
– 2 jaja
– 150 g majoneza
– 2 dcl jogurta
– 8 kašika brašna
– 1 kesica praška za pecivo
– 1/2 kašičice soli
Priprema:
Prvo pripremiti fil. Kiseli kupus sitno isjeckati.
Na 3 kašike ulja staviti 1 glavicu sjeckana crna luka.
Pržiti da luk omekša pa dodati sjeckani kiseli kupus, so i mljevenu crvenu papriku, izmješati i uz povremeno dolivanje vode dinstati da kupus omekša.
Za to vrjeme na 1 kašiki ulja pržiti mljeveno meso, dodati so, mljeveni biber i sjeckani peršun.
Kada kupus omekša ako bude tečnosti ocjediti i dodati u mljeveno meso i izmiješati.
Napraviti premaz za kore. Umutiti 2 jaja, 150 gr majoneza, 2 dcl jogurta, 8 kašika brašna, prašak za pecivo i so.
U pakovanju kora od 500 gr ima 24 kore.
Uzeti 1 koru premazati sa 1 kašikom premaza, pa preko 2 kora, 1 kašika premaza, 3 kora, premaz, 4 kora, premaz i preko premazane 4 kore staviti 5 kašika fila od kupusa i mesa, malo krajeve zavrnuti i uviti u rolat, staviti na pleh prethodno obložen papirom.
Tako uraditi sa svim korama i filom.
Dobijemo 6 rolata koje premažemo sa ostatkom premaza ( 4-5 kašika).
Peći pitu na 180 stepeni 25 – 30 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar