utorak, 28. lipnja 2016.

SAVRŠENA HRSKAVA piletina iz rerne

Sastojci
– 1 prepolovljeno pile ili bataci i karabataci
– 300 gr krompira
– 250 gr šampinjona
– 200 ml pilećeg temeljca
– 1 luk
– 3 čehne bijelog luka
– 1 limun
– so, biber
Način pripreme
Piletinu posoliti i pobiberiti i posuti naribanom koricom limuna.
Ostaviti da odstoji,
Krompir izrezati na komade zajedno sa lukom
Šampinjone izrezati na četvrtine, a bijeli luk izrezati na listiće.
Piletinu uvaljati u brašno i popržiti dok ne porumeni.
Poredati povrće u tepsiju u na nju staviti piletinu.
Podliti sa pilećim temeljcem i peći pokriveno i rerni zagrijanoj na 200 stepeni 40 minuta,
Skinuti foliju i peći još 15 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar