srijeda, 29. lipnja 2016.

CARSKA PITA – Ime govori sve… carskog izgleda i carskog okusa

Sastojci
– 3 jaja
– 1 šolja jogurta
– 2/3 šolje ulja
– 4 kašike oštrog brašna
– 4 kašike kukuruznog brašna
– 4 kašike palente
– so
– 100 grama bijelog sira
– 100 grama praške šunke
– 5-6 kiselih krastavaca
– 1 crvena svježa paprika
Način pripreme
Umutiti 3 jaja sa 1 šoljom jogurta i 2/3 šolje ulja.
Dodati 4 kašike oštrog brašna, 4 kašike kukuruznog brašna, 4 kašike palente (neka su sve pomalo kupaste, što bi se reklo domaćinske), 1 prašak za pecivo i soli po ukusu.
100 grama sira izdrobiti pa i to dodati u smjesu.
Isjeckati šunku, 5-6 malih kiselih krastavaca i svježu papriku.
Smjesu lagano miješati i dodavati sitno sjeckanu šunku, krastavce i crvenu svježu papriku.
Izliti u namazan i pobrašnjen pleh i peći oko 30min na 220C.
Provjeriti čačkalicom, ako je suva i čista kad izlazi iz tijesta onda je pita gotova.
Izvaditi i ostaviti da se malo ohladi pa poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar