četvrtak, 30. lipnja 2016.

Kinder pingui–

Sastojci

Priprema

  1. Biskvit

  2. 1.
    Žumanjke i šećer dobro izmiješajte električnim mikserom Dodajte vodu, suhe sastojke prosijte i izmiješajte u posebnoj posudi, zatim ih dodajte u smjesu. Na kraju lagano umiješajte čvrsto tučen snijeg od bjelanjaka.
  3. Krema

  4. 1.

    Želatinu prelijte s 4 žlice hladne vode, pustite je 10 minuta da nabubri pa je otopite na laganoj vatri.
    Slatko vrhnje istucite ručnim mikserom pa mu dodajte otopljenu želatinu.
    Čokoladu i maslac otopite na pari pa izmiješajte s uljem.


     
  5. Slaganje

  6. Biskvit prerežite tako da dobijete dvije jednake kore. Prvu koru namažite polovicom šlaga, prelijte s polovicom glazure zatim staviti u hladnjak ili zamrzivač dok se glazura ne stisne.
    Izvadite iz hladnjaka,  glazuru premazati šlagom, pokriti drugom korom i preliti preostalom  glazurom.

Posluživanje

Gornji biskvit možete premazati tanko s dvije žlice šlaga, tako će  se glazura bolje primi za kolač.

Ako koristite mliječno slatko vrhnje obavezno ga zasladiti s par žlica šećera.

Nema komentara:

Objavi komentar