Sastojci
- biskvit
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 6 žlica hladne vode
- 6 žlica glatkog brašna
- 2 žlice kakaa
- 1/2 prašak za pecivo
- fil
- 5 dcl vrhnja za šlag/mliječno ili biljno
- 1 vrećica/10 g mljevene želatine
- glazura
- 200 g čokolade za kuhanje
- 150 g maslaca
- 4 žlice ulja
Priprema
Biskvit
- 1.Žumanjke i šećer dobro izmiješajte električnim mikserom Dodajte vodu, suhe sastojke prosijte i izmiješajte u posebnoj posudi, zatim ih dodajte u smjesu. Na kraju lagano umiješajte čvrsto tučen snijeg od bjelanjaka.
Krema
- 1.Želatinu prelijte s 4 žlice hladne vode, pustite je 10 minuta da nabubri pa je otopite na laganoj vatri.Slatko vrhnje istucite ručnim mikserom pa mu dodajte otopljenu želatinu.Čokoladu i maslac otopite na pari pa izmiješajte s uljem.
Slaganje
- Biskvit prerežite tako da dobijete dvije jednake kore. Prvu koru namažite polovicom šlaga, prelijte s polovicom glazure zatim staviti u hladnjak ili zamrzivač dok se glazura ne stisne.Izvadite iz hladnjaka, glazuru premazati šlagom, pokriti drugom korom i preliti preostalom glazurom.
Posluživanje
Gornji biskvit možete premazati tanko s dvije žlice šlaga, tako će se glazura bolje primi za kolač.
Ako koristite mliječno slatko vrhnje obavezno ga zasladiti s par žlica šećera.
Nema komentara:
Objavi komentar