uštipci su laganija verzija fašira. Uz zelenu salatu,mladi luk,
mileram ili posni sir odličan ručak. Hvala mojoj dragoj komšinici na
ovom divnom receptu!
SASTOJCI
300g mljevenog mesa
3 jaja
7 kašika brašna
1dl vode
1 prašak za pecivo
3 kašike ulja
po želji sol,biber, vegeta, luk, slatka i ljuta paprika, peršunov list, origano, razbi začini po želji
PRIPREMA
Ja sam koristila mljevenu svinjetinu ali možete koristiti meso koje
najviše volite. Dodala sam sitno seckani mladi luk (jedan crni i jedan
beli) sa zelenim perjem, pošto ga jako volim a i sad je mlado i
najukusnije. Jaja, brašno, vodu, ulje,nisam imala prašak za pecivo pa je
zamena bila kašičica sode bikarbone. Sol, mljeveni šareni biber,
vegetu. Sve to umesiti i ostaviti da odstoji pola sata. Masa će se kad
umesite činiti dosta retkom ali kad odstoji i sastojci se sjedine
zgusnuće se.
Ugrijati ulje za prženje i kašikom vaditi smesu u ulje i prziti.
Pržiti dve,tri minute i okrenuti da se druga strana isprži.
Za par minuta kada dobiju lepu, zlatnu boju vaditi na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće
Tako raditi dok ne potrošite svu smesu.
Nema komentara:
Objavi komentar