petak, 1. srpnja 2016.

MEDENA TORTA ……

Sastojci: Količina:
•Ulje 200 ml
•Med 150 g
•Secer 200 g
•Serbet 200 ml
•Soda bikarbona 1
•Voda 2 l
•Ratluk sa orasima 300 g
•Puding od vanile 3
•Brasno 6 kasika
•Margarin 250 g
•Mleveni orasi 250 g
•Brasno Po potrebi
Uputstvo za pripremu:
Za kore:Sjediniti ulje,150 g secera,med i serbet pa usuti u posudu sa brasnom.Dodati soda bikarbonu i umesiti glatko testo te podeliti na 7 delova,rastanjiti i ispeci 7 korica.Za fil:U serpu sipati 1,5 l vode,50 g secera i staviti na vatru.Kad prokljuca umesati ratluk i mesati dok se ratluk ne rastopi.U 500 ml hladne vode razmutiti puding i 6 kasika brasna,sipati u serpu sa ratlukom i ukuvati,Skloniti sa vatre pa kad se prohladi(dok je jos mlako)ubaciti margarin i mesati dok se margarin ne otopi.Dodati mlevene orahe i dobro sjediniti.Filovati tortu-kora-fil i tako naizmenicno sve dok se ne utrosi sav materijal.Celu tortu nafilovati filom i posuti je mlevenim orasima(50 g).
Napomena:
Umesto oraha mozete koristiti lesnik.Kolicinu brasna odredicete prilikom mesenja.Torta je veoma softana,korice se stope sa filom-pa drage kuvarice(kriticarke)izvolite-nema slaga,kisele vode a ni plazme.Torta je idealna za slave,pritom,posna je ali,priznacete,nije za rodjendane-ipak deca vole plazmu.

Nema komentara:

Objavi komentar