petak, 1. srpnja 2016.

Kremasta čokoladna bomba sa dva fila, dostojna jedne neradne subote

SASTOJCI:
FIL OD KIKIRIKIJA:
– ¾ šolje putera od kikirikija
– 150 g krem sira
– ¼ šolje šećera u prahu
– 1 jaje
– 3 kašike punomasnog mleka
KOLAČ:
– 1 šolja vode
– 170 g putera + malo za podmazivanje pleha
– 1/3 šolje kakao praha + 2 kašike
– 1 kašika espreso kafe
– 2 šolje brašna
– 1 ½ šolja šećera
– 1 kašičica sode bikarbone
– 2 jajeta
– 1 kašičica arome vanile
– ½ šolje kisele pavlake
PRELIV:
– ½ šolje slatke pavlake
– 1 kašika šećera
– 2 kašike kukuruznog sirupa
– ¼ šolje putera od kikirikija
– 150 g crne čokolade
PRIPREMA:
Pleh za kuglof namažite puterom, pa dodajte kakao prah. Navedene sastojake za film  doboro umutite pa sklonite sa strane. Onda umešajte sastojke za kolač, prateći video uputstva. Sipajte smesu u kalup, otprilike do 1/3 pleha, a potom dodajte kikiriki krem, pa ponovo na kraju čokoladni. Pecite na 180 stepeni oko sat vremena. Za to vreme napravite preliv I to tako što ćete u slatkoj pavlaci na srednjoj temperature rastopiti šećer I kukuruzni sirup I kikiriki puter. A onda vreli sos preliti preko rendane čokolade. Kada dobijete fin kompaktni čokoladni krem, prelijte ga preko gotovog kuglofa.

Nema komentara:

Objavi komentar