Način pripreme
Kora-biskvitJaja i šećer dobro izmiksati. Dodati ostale sastojke i ispeći ja sam u okrugloj tepsiji br. 24. Ohladiti i ako želite da vam je kora sočnija pospete je sa par kašika mlakog mlijeka. Ja jesam.
Krema svijetla
Skuhati puding pa ohladiti. Dodati omekšali margarin/puter, pa dobro izmiksati. Po želji dodati naribanu čokoladu ili orahe ja sam orahe.
Još su potrebne 2 vrećice šlag kreme od čokolade koje izmiksate po upustvu sa vrećice.
Na ohlđjenu koru staviti svijetlu kremu, pa kremu od čokolade.
Ukrasite po želji. Ostaviti da se dobro ohladi u kalupu.
Kora-biskvit
tri
jaja
pet
kašika šećera
pet
kašika brašna
dvije
kašike kakaa
pola
šoljice ulja
pola
šoljice vode
pola
praška za pecivo
|
Svijetla krema
1l
mlijeka
četiri
vrećice pudinga od vanilije
15
kašika šećera
250
margarina/putera
–
po želji naribane čokolade ili oraha
|
Šlag krema
dvije
kesice šlaga od čokolade
–
mlijeka po upustvu sa vrećice
|
IZVOR:http://bosanskikuhar.ba/
Nema komentara:
Objavi komentar