petak, 29. srpnja 2016.

Jedna usput torta

Način pripreme

Kora-biskvit
Jaja i šećer dobro izmiksati. Dodati ostale sastojke i ispeći ja sam u okrugloj tepsiji br. 24. Ohladiti i ako želite da vam je kora sočnija pospete je sa par kašika mlakog mlijeka. Ja jesam.
Krema svijetla
Skuhati puding pa ohladiti. Dodati omekšali margarin/puter, pa dobro izmiksati. Po želji dodati naribanu čokoladu ili orahe ja sam orahe.
Još su potrebne 2 vrećice šlag kreme od čokolade koje izmiksate po upustvu sa vrećice.
Na ohlđjenu koru staviti svijetlu kremu, pa kremu od čokolade.
Ukrasite po želji. Ostaviti da se dobro ohladi u kalupu.
Kora-biskvit
tri
jaja
pet
kašika šećera
pet
kašika brašna
dvije
kašike kakaa
pola
šoljice ulja
pola
šoljice vode
pola
praška za pecivo
Svijetla krema
1l
mlijeka
četiri
vrećice pudinga od vanilije
15
kašika šećera
250
margarina/putera
po želji naribane čokolade ili oraha
Šlag krema
dvije
kesice šlaga od čokolade
mlijeka po upustvu sa vrećice

IZVOR:http://bosanskikuhar.ba/

Nema komentara:

Objavi komentar