Sastojci
- 2 šolje šećera
- 1 ½ šolja kokosa
- 1 šolja vode
- ½ šolje šećera u prahu
- 2 kašike gustina
- 2 bjelanca
- 2 narandže
- 2 limuna
- 20 gr želatina u prahu
Način pripreme
- Narandže i limun ocijedite pa pomiješajte sa želatinom i ostavite da nabubri.
- Kokos pomiješajte sa šećerom u prahu i gustinom i polovinu naspite u tepsiju.
- Šećer naspite zajedno sa vodom u šerpu i pustite da se lagano topi.
- Kada provrije kuhajte oko 15-ak minuta pa sklonite sa ringle i dodajte želatinu.
- Bjelanca umutite sa mrvicom soli pa polako dodajite vreo sirup.
- Mutite 10-ak minuta pa naspite u tepsiju u koju ste nasuli polovinu smjese kokosa.
- Poravnajte i pospite ostatkom kokosa i šećera.
- Ostavite da odstoji pa režite na kocke.
- IZVOR:http://www.domacica.com/
Nema komentara:
Objavi komentar