petak, 1. srpnja 2016.

Najbolja bajadera–

astojci:
300g šećera
100ml vode
300g posnog keksa
200g oraha
150g margarina
200g posne čokolade
glazura
 
100g posne čokolade
20ml ulja
Priprema:
U blenderu samleti keks, a zatim i orahe. U posudi sjediniti obe mase. Margarin otopiti na tihoj vatri. Prokuvati šećer sa vodom dok se ne otopi. Dodati u činiju sa keksom i orasima, kao i margarin. Dobro izmešati da se masa sjedini, pa podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 200g otopljene čokolade i sjediniti. Pleh dimenzija 10x20cm obložiti alu folijom, pa staviti tamni deo, Dobro „utapkati“. Dodati zatim preko svetli deo i dobro rasporediti. Čokoladu i ulje otopiti na tihoj vatri i preliti preko svetle kore. Ostaviti da se dobro stegne pre sečenja.

Nema komentara:

Objavi komentar